Prima pagină » MER-KA-BA (corp- suflet-spirit)

MER-KA-BA (corp- suflet-spirit)

by Terranova TV
0 comentarii

Invitat: Ehab Said, egiptolog, maestru sufi, fost profesor la facultatea de Egiptologie din Cairo, a studiat mitologia si istoria antica la Institutul  Egoth din Luxor

Egiptul este leganul spiritualitatii, locul in care au fost initiati toti marii astrologi, numerologi, filozofi precum Pitagora, Platon, Hermes, Iosif, Moise, Isus si multi altii.

Intrebare: Ehab, cuvantul MER-KA-BA este de origine egipteana, cum se traduce ?

Raspuns: MER- corp, KA-suflet, BA- spirit.

Intrebare: Stiu ca esti intrebat de foarte multe ori care este diferenta dintre suflet si spirit.

Raspuns : “ Sunt constient ca este un subiect sensibil, observ ca parererile sunt impartite, insa din perspectiva mitologiei egiptene antice, preotii egipteni au facut distinctia intre suflet si spirit, intre BA si KA , mai exact :

Sufletul (BA)- este un dar Divin, scanteia Divina, este secretul Divin, de aceea nu avem o definitie clara a sufletului, este aceea suflare de la Divinitate in spirit si corpul uman.

Spiritul (Ka) -este cel ce vine sa evolueze, de aceea noi numim evolutie  spirituala.

Spiritul dupa parasirea corpului fizic, se duce intr-un anumit “astral”, in functie de nivelul de evolutie atins pe Pamant.

Aici , “ in astral” asteapta randul la reincarnare, pana in momentul in care toate lectiile sunt invatate, urmatorul nivel fiind “Dincolo de Univers, dincolo de astral, ceea ce poarta numele de ETERNITATE (RAI).

Astralul are mai multe nivele, de la cel inferior la cel superior, ni-l putem reprezenta ca o holograma a Imparatiei Cerurilor, unde avem ierarhii, de la cei mai mici Ingeri, pana la Arhangheli, Serafimi si Heruvimi. Este o granita intre astralul superior si Imparatia Cerurilor, aici gasim spirite de lumina ce au fost inaltate, acele spirite care au trecut toate testele in procesul reincarnarii, rolul lor fiind acela de a ajuta spiritele incarnate.

Spiritul este alcatuit din ceea ce marea majoritate dintre noi numim Sinele Superior si Sinele Inferior. Sinele Superior este acel aspect evoluat al spiritului, in timp ce Sinele Inferior este aceea parte care are de integrat lectii in procesul evolutiei spirituale.

Sufletul fiind numit de catre preotii egipteni secretul Divin, contine toate Darurile Divine, de aceea se spune “ urmeaza-ti sufletul, stai in sufletul tau, intreaba-ti sufletul”.Poate va intereseaza

Lasa un comentariu

Despre noi

TerranovaTV – Televiziune pentru Dezvoltare Umana

Cele mai noi

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru rămâne la curent cu cele mai noi emisiuni!

@2024 – Designed and Developed by forsite.ro

Acasa
Program
Emisiuni
Cauta